75

Help je mee als gastvrouw / gastheer?

© Robijn huijs
© Robijn huijs

 

 

Help je mee als Gastvrouw / Gastheer?

 

Robijn huijs, Inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten in Assen voor inwoners uit Assen, Aa en Hunze, Midden-Drenthe, Noordenveld & Tynaarlo.

 

In bijna alle persoonlijke verhalen die wij horen van onze gasten staat de enorm heftige, uiterst beladen en zeer emotionele rollercoaster na de diagnose kanker centraal.

 

Hun (overvolle) agenda is of wordt met een grote veeg leeggemaakt. In plaats daarvan komt een onzekere periode en een heel nieuwe agenda vol onderzoeken, behandelingen en meer. En er zijn heel veel vragen ...

 

In de gesprekken vanaf de diagnose (en ook daarna) bieden wij een luisterend oor in allerlei persoonlijke gesprekken. Wij helpen en ondersteunen mensen met kanker om zo goed mogelijk om te gaan met de ziekte, de behandelingen en de gevolgen daarvan.

 

Kernwaarden voor ons zijn Eigen regie, Zelfredzaamheid en Kwaliteit van leven.

 

Deze zijn verbindend samengevat in ons logo en onze naam. 'De Robijn werd beschouwd als de levenssteen die het hart versterkt en kracht teruggeeft.

 

De diagnose treft zeker ook de naasten; daarom bieden we hen ook kracht en ondersteuning.

 

Wat breng je als gastvrouw / gastheer?

 

Een gastvrouw / gastheer is, volgens de definities, iemand die gasten ontvangt. Wij zien dat uitgebreider!

 

Bij Robijn huijs ontmoet je mensen in de meest kwetsbare periode van hun leven. Je gaat met hen in gesprek.

 

Wij vinden het enorm belangrijk dat je heel goed en oordeelloos kunt luisteren. Belangrijk is dat je dóórvraagt en niet invult.

 

Wij zoeken betrokken en empathische mensen die over uitstekende persoonlijke- en sociale vaardigheden (misschien aangevuld met organisatorische vaardigheden) bezitten, ook als onze gasten allerlei emoties tonen.

 

Onze gasten vragen geen oplossingen maar oprechte aandacht.

 

Wat wij jou bieden

 

We bieden je vrijwilligerswerk in een informele, collegiale en gezellige sfeer. Je krijgt van ons de basis opleiding tot Gastvrouw / Gastheer van IPSO. Robijn huijs is aangesloten bij de landelijke organisatie van inloophuizen, IPSO. Zij bewaken kwaliteit en professionaliteit.

 

Aanvullend ondersteunen wij je in je persoonlijke groei bij jouw werkzaamheden door je bijvoorbeeld verdiepende trainingen aan te bieden.

 

Je werktijden plannen we in overleg. Robijn huijs hoopt haar openingstijden van nu dinsdagen en donderdagen op korte termijn uit te breiden.

 

Robijn huijs timmert hard aan de weg en organiseert allerlei activiteiten, events en meer. Het zou fijn zijn als je dan ook een keer helpt.

 

Reageren

 

Herken jij je in dit profiel? Sta je achter ons werk en help je mee?

 

Reageer dan via robijn@robijnhuijs.nl. We zijn heel erg benieuwd naar je motivatie: wat maakt dat jij dit wilt doen? Samen met je foto en je C.V.

 

© Robijn huijs

 

Vrijwillig; niet vrijblijvend