De COVID-19 pandemie heeft voor de Amerikaanse ondernemers een absoluut zware tijd ontketend. De toeleveringsketens zijn ontwricht, het winkelpubliek heeft zijn koopgedrag verandert en de exploitatiekosten zijn gestegen. Het is een perfecte storm die op een klein deel na alle bedrijven in ons land heeft getroffen.

Terwijl de pandemie nog een jaar voortduurt, lijkt er geen einde te komen aan veel van deze problemen. Volgens een vaak aangehaalde studie sluiten elke dag 800 kleine bedrijven hun deuren. Volgens ander onderzoek zou dat aantal zelfs kunnen oplopen tot 1.500 kleine bedrijven. Het niet aflossen kan nadelig zijn om geld lenen zonder bkr te ondergaan. 

Het is geen wonder dat veel eigenaars van kleine ondernemingen geconfronteerd worden met het vooruitzicht dat hun bedrijfslening niet kan worden afgelost. Zelfs als ze nooit eerder met deze uitdaging te maken hebben gehad, vragen ze zich nu af: “Wat gebeurt er als je een lening niet kunt afbetalen?

Een zonnestraal te midden van de somberheid

Het Congres heeft het hoognodige goede nieuws voor kleine bedrijven gebracht in de vorm van een steunpakket van 900 miljard dollar voor het coronavirus. De financiering omvat 284 miljard dollar voor een nieuwe ronde van leningen in het kader van het Paycheck Protection Program (PPP). Wie voor deze leningen in aanmerking komt, kan tot 2 miljoen dollar krijgen, wat bedoeld is om 2,5 maand loon uit te betalen. 

Een andere mogelijkheid is om hier een klein bedrag voor te lenen zodat je kosten op de korte termijn kunt dekken. Zo kan je bijvoorbeeld 900 euro met spoed op leninghypotheek.com lenen.

Zolang je ten minste 60% van het geleende geld gebruikt voor de loonlijst, kan de lening worden kwijtgescholden. Dit is een spelbreker, want het biedt een potentieel kostenloze stimulans voor de financiën van kleine bedrijven.

Eerste keer PPP lening

Als uw bedrijf voor de eerste keer een PPP-lening aanvraagt, krijgt u waarschijnlijk voorrang bij het beoordelingsproces. En degenen die al financiering hebben ontvangen, kunnen nog steeds in aanmerking komen voor een vervolg. Beter nog, de kleinste bedrijven zullen meer kansen krijgen die de eerste keer niet beschikbaar waren.

“Van de 285 miljard dollar die voor PPP is gereserveerd, is 12 miljard dollar specifiek bestemd voor bedrijven die eigendom zijn van minderheden en bedrijven in achtergestelde gemeenschappen,” zegt Brock Blake, CEO en medeoprichter van Lendio. “Tijdens de eerste rondes van PPP, is het goed gedocumenteerd dat veel kredietverstrekkers prioriteit gaven aan grote leningen vanwege de terugbetalingseconomie van het programma.

In deze ronde heeft het Congres de terugbetaling voor leningen van minder dan 50.000 dollar verhoogd, zodat kredietverstrekkers worden gestimuleerd om prioriteit te geven aan de kleinste kleine ondernemingen. Voor mij is dit misschien wel de belangrijkste verandering; ik ben blij te zien dat Amerika’s onderbedeelde en kleinste ondernemingen eindelijk de aandacht krijgen die zij nodig hebben tijdens deze kritieke momenten van overleving”.

Met de verbeteringen die in deze nieuwe ronde PPP-leningen zijn aangebracht, is er hoop dat een groter aantal bedrijven fondsen zal ontvangen om hen door het laatste deel van de pandemie heen te helpen. Maar PPP-leningen zijn geen magische remedie voor alle problemen waarmee de bedrijven in ons land worden geconfronteerd. Feit is dat veel bedrijven nog steeds het risico zullen moeten nemen dat zij een bedrijfslening niet kunnen betalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.